Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 19.04.2024, 05:49

Хмелівський ліцей ЗЗСО ХСР

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 53
Національна гаряча лінія
Національна гаряча лінія
Статистика сайту
Головна » 2018 » Березень » 21 » Методичний тиждень: підведення підсумків
09:13
Методичний тиждень: підведення підсумків

Хмелівський НВК  Сумської області – учасник Всеукраїнського експерименту з впровадження    медіаграмотності. Навчитись  і навчити критично сприймати інформацію,  створювати і поширювати її – непросте завдання. Потрібен шлях, орієнтир, більше – місія, яка єднатиме  команду  однодумців. Так ми обрали Вікіпедію, бо вона потрібна нам, а ми – їй. Усвідомлення важливості наповнення інформаційного простору українським компетентним, літературним, вагомим словом – те, що є головним стимулом діяльності.

Під час методичного тижня у школі проведена низка інтегрованих програмних занять з приверненням уваги викладачів і вихованців до джерел інформації, зокрема, Вікіпедії.   «Зарубіжна література-Англійська мова-Мистецтво», «Зарубіжна література-Українська література-Мистецтво», «Українська література-Фізика», «Англійська мова – Трудове навчання», «Історія-Географія»  - різні предмети, проте жодної випадковості, натомість розуміння потреби таких дій. Учні  відшукували «білі п’ятна» в вікіпедійних статтях, готували переклади російськомовних статей, зіставляли інформацію в україномовній і англійськомовній енциклопедіях.  За портретами ідентифікували можливих авторів шекспірівських творів  і з допомогою Вікіпедії ідентифікували їх та готували власну думку щодо можливого  авторства.  «Шукайте у Вікіпедії», - чулось на кожному уроці.  Ось коли учням радили не ховати смартфони, а навпаки використовувати їх на уроці.  А вже тут діти – аси!  Відтак обсяг виконаних робіт на уроках  подвійний. Готувати такі уроки непросто, але ж який результат: діти роблять те, що вони люблять, вміють і при цьому самі приходять до істини.

Настільки доречною став подарунок «Вікімедіа Україна» - фотовиставка переможців конкурсу «Вікі любить пам’ятки»! Це не оздоблення актової зали (Хоч вона справді стала ошатною!),  це уособлення світу  медіа – в якому ми живемо так дієво.  У класних газетах діти пишуть про учителів-вікіпедистів; одинадцятикласники підбирають з Вікіпедії інформацію про архітектурні пам’ятки, зображені на фото, і готують цикл екскурсій; відбувається посвята у вікіпедисти;  старшокласники опрацьовують  тему використання джерел інформації  і завзято дебатують. Сьогодні все це, і багато іншого було у школі.  

Громадська організація «Вікімедіа Україна» не просто підтримала нашу ініціативу : cерцевиною   медіаосвітньої діяльності зробити Вікіпедію – дала поштовх до дій, забезпечила атмосферу успіху.

Переглядів: 492 | Додав: SCHVP | Теги: Медіаграмотність | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 vp_1  
0
Хотілося б прокоментувати цю подію. Як часто я задумуюся над тим, що багато чого в житті проходить мимо нас, а ми навіть цього не помічаємо. Чи не хочемо помічати. Так само і: приєднання до вікіспільноти, проведення інтегрованих уроків, можливість і здатність відстоювати свою думку, дискутувати - все це могло б так само пройти поруч, навіть не помітивши нас. Але дякуючи енергійності, наполегливості учителя світової літератури Лободи ольги Павлівни ми змогли до цього долучитися. 
Тож у коментарях хотілося б подякувати Ользі Павлівні. 
Респект їй і "уважуха". (Здаєтся таким є виявлення поваги на комп'ютерному слензі)

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Погода у Хмелові

Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Форма входу
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz